آمریکا و مدارس دینى پاکستان
هند و آمریکا بر اساس یک پیمان مخفی و سری علیه مسلمانان جهان بویژه علیه مسلمانان جنوب آسیا عمل میکنند تا روح اسلام را از مردم منطقه بگیرند؛ مردمی که سرشار از جذبه و احساس مبارزه و جهاد هستند.
دشمن میخواهد تفکرات جهادی و مذهبی اصیل را از مردم مسلمان این منطقه بگیرد. به همین دلیل اف - بی -ای (سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا) پاکستان را کشور خود میداند و در این کشور، هرگونه و هر کجا بخواهد آزادانه دخالت و عمل میکند.
دولت پاکستان نیز که در ائتلاف علیه تروریسم با آمریکا هم پیمان نظامی شده است، ناگزیر است هرگونه آمریکا بخواهد عمل کند. در وقایع اخیر، آمریکا به دنبال بهانهای بود تا در پاکستان دخالت کند و این بهانه از طریق هند تحقق یافت.
در حقیقت هند به آمریکا القا کرد که حرکتهای تروریستی در جهان و روح جهاد و مبارزه از مدارس دینی پاکستان سرچشمه میگیرد و تروریستها در این مدارس تربیت میشوند؛ از این رو پیش از مبارزه علیه تروریسم جهانی باید به مسائل داخلی پاکستان پرداخته شود.
اکنون آمریکا به دنبال دو برنامه عملی است:
1 - تعویض متون درسی حوزههای علمیه و مراکز دینی به شکلی که رشتههای غیر دینی و علوم روز نیز در این حوزهها تدریس شود. آموزش رایانه یکی از این آموزشهاست.
2 - تجهیز حوزههای علمیه به رایانه و تسهیلات و امکانات اینترنت. این اقدام بدین جهت صورت میگیرد که معلمهای ویژه تربیت شده آمریکایی توسط دولت به مدارس فرستاده شوند. یعنی افراد سکولار و لائیک برای تدریس در حوزههای علمیه و به بهانه آموزش مسائل روز و رایانه و اینترنت در این مدارس نفوذ کنند و به اصطلاح، آنها را مدرن نمایند.
وقتی مدارس به این شکل درآمدند آمریکا و طرفداران آن به آسانی میتوانند آنچه را که میخواهند شکار کنند؛ زیرا دیگر مدارس دینی به نام حوزه علمیه در کشور وجود ندارد و مانند مدارس ترکیه و اندونزی و مالزی خواهد شد.
ملاحظه: از هنگامی که دولت پاکستان در صدد تهیه شناسنامه و تدوین مشخصات حوزههای این کشور برآمده است، موافقتها و مخالفتهای گستردهای با این طرح انجام گرفته است.
این طرح کلی شامل همه حوزهها اعم از اهل سنت و تشیع میشود، اما تحلیلگران بر این باورند که در حوزههای اهل سنت - به دلیل قرابت برخی از تفکرات افراطی و وهابی گری با تشکیلات القاعده و بن لادن - افراد و شاخههای نظامی و تردد بیشتری وجود دارد که کنترل آنها را از دست خارج کرده و ممکن است با انشعابهای گستردهای که دارند دست به عملیات بزنند.
منابع مالی حوزهها و گرایشهای فکری آنها نیز از موضوعاتی است که آمریکاییها و دولت پاکستان را نگران کرده است.
یکی دیگر از دلایل کنترل حوزهها این است که حوزههای مرکزی دارای حوزههای متعدد اقماری در کشور پاکستان هستند، وجود شعبهها و شاخههای فراوان این مدارس که حتی برخی از آنها از 2 تا 3 کلاس در یک منزل محقر مسکونی تجاوز نمیکند، فاقد نظارت و رسیدگی توسط مرکزیت آن هاست. بنابراین معلو م نیست چه کسی مسؤولیت اقدامهای احیاناً خودسرانه آنها را میپذیرد.
اصل مترقی رعایت اعتدال در اسلام و عدم گرایش به افراط و تفریط، تنها راه نجات و استقلال حوزه هاست تا بهانه دخالت را از بدخواهان اسلام گرفته و در راه وحدت و اتحاد امت اسلامی بکوشند و به پیشرفت و توسعه و امنیت و آرامش مسلمانان و کشورهای اسلامی بیندیشند.
پینوشـــــــت:
* اقتباس از خلاصه مقاله آمریکا و مدارس دینی، نوشته عبدالقادر حسن، ترجمه و تحلیل: واحد ترجمه و پژوهش خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران لاهور؛ روزنامه جنگ، لاهور، 14/4/1381.
اینترنت ملی
فیسبوک سیاه، دام جدید هکرها
شهادت علی اصغر حسین(علیه السلام)
سیر نمایشگاهی حجاب
تجربه ای زیبا با وبگردی در وبلاگستان امام صادق(ع)
شمر امروز
من یک بسیجیم
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1(سری دوم)
سیر نمایشگاهی حجاب در بیانات مقام معظم رهبری
سیر نمایشگاهی بیانات رهبری در رایطه با حجاب
به عمل کار برآید به اشک ریختن نیست
حماسه «نهم دی ماه» در کلام حضرت آیتالله خامنهای
اعجاز قرآن ، قسم به انجیر و زیتون ...
دیدار اعضای مجمع خیرین سلامت کشور با رهبر انقلاب
مجموعه چندرسانهای: «بیخواص»
بازدید دیروز : 17
کل بازدید : 667023
کل یاداشته ها : 462