از اولین روز های انقلاب ،آمریکا تلاش گسترده ای را برای به سازش کشاندن انقلاب یا سقوط آن آغاز کرد.آمریکا به دلیل اطلاعات و تحلیل های غلط تصور می کرد قادر است دز اندک زمانی رویدادهای ایران را همچون دوران پهلوی در اختیار بگیرد ؛ بنابراین به انواع حیله ها علیه جمهوری اسلامی متوسل شد که یکی از این توطئه ها ،کودتای پایگاه هوایی شهید نوژه بود.
برنامه ریزی برای کودتا
در دی 1358 یکی از هواداران شاپور بختیار،به نام مهندس قاسمی ،نمودار سازمانی را تهیه کرد و نام آن را نقاب گذاشت ،نام نقاب جمع حروف اول«نجات قیام انقلاب بزرگ» بود وسازمان دارای شورایی مسئول تهران ،مسئول امور شهرستان ها ، مسئول امور وزارتخانه ها،مسئول امور دانشگاه ها ، انتشارات و تبلیغات، مسئول امور ایالات و مسئول امور چریکی بود.
از نظر مسئولان نقاب ، فتح تهران مساوی با پیزوزی در سراسر کشور بود و با تصوری که از کودتای 28 مرداد 1332 داشتند فکر می کردند با سقوط تهران همه کشور تسلیم آنها میشود.
"دی نیوز" - سیاسی:از اولین روز های انقلاب ،آمریکا تلاش گسترده ای را برای به سازش کشاندن انقلاب یا سقوط آن آغاز کرد.آمریکا به دلیل اطلاعات و تحلیل های غلط تصور می کرد قادر است دز اندک زمانی رویدادهای ایران را همچون دوران پهلوی در اختیار بگیرد ؛ بنابراین به انواع حیله ها علیه جمهوری اسلامی متوسل شد که یکی از این توطئه ها ،کودتای پایگاه هوایی شهید نوژه بود.
برنامه ریزی برای کودتا
در دی 1358 یکی از هواداران شاپور بختیار،به نام مهندس قاسمی ،نمودار سازمانی را تهیه کرد و نام آن را نقاب گذاشت ،نام نقاب جمع حروف اول«نجات قیام انقلاب بزرگ» بود وسازمان دارای شورایی مسئول تهران ،مسئول امور شهرستان ها ، مسئول امور وزارتخانه ها،مسئول امور دانشگاه ها ، انتشارات و تبلیغات، مسئول امور ایالات و مسئول امور چریکی بود.
از نظر مسئولان نقاب ، فتح تهران مساوی با پیزوزی در سراسر کشور بود و با تصوری که از کودتای 28 مرداد 1332 داشتند فکر می کردند با سقوط تهران همه کشور تسلیم آنها میشود.
علل انتخاب پایگاه نوژه
سران کودتا برای شروع کار درصدد در اختیار گرفتن یک پایگاه نظامی برآمدند که دارای هواپیما بوده ،به تهران نزدیک باشد ،عناصر آن قابل جذب و رهبران عملیات هوایی،با پرسنل و اماکن آن آشنایی داشته باشند .به این ترتیب پایگاه هوایی شهید نوژ]ه برای شروع کودتا انتخاب شد.
پایگاه هوای شهید نوژه در 50 کلیومتری شهر همدان و در کنار شهر کبودر آهنگ ،دور از دسترس مردم قرار داشت و تیمسار محققی ،تیمسار سعید مهدیون، سروان حمید نعمتی ،سروان ایرج ایران نژاد و چند تن دیگر از سران کودتا در آنجا خدمت کرده بودند و اماکن و پرسنل پایگاه را می شناختند .
ترکیب کودتا گران
برای تصرف پایگاه نوژه به عنوان کلید عملیات کودتا قرار بود 12 تیم مرکب از یکصد تن از کلاه سبزهای تیپ نوهد، 300تا 400 نفر از فریب خوردگان ایل بختیاری و 12 نفر راهنما از داخل پایگاه به فرماندهی سرگرد کوروش آذرتاش (فرمانده تیپ 23 نوهد پیش از انقلاب)جهت تصرف پایگاه نوژه وارد عمل شوند.
طبق نقشه پس از تصرف پایگاه تیمسار محققی بای رهبری عملیات هوایی در اتاق فرماندهی مستقر می شد و همزمان سروان حمید نعمتی،سروان محمدملک، سروان کیومرث آبتین و سروان فرخزاد جهانگیری که هرکدام فرمانده یک تیم بودند اولین تیم هوایی را به پرواز در می آوردند.
این فرودگاه شامل 16 هواپیما از 53 فروند هواپیمای مجهز به سلاح سنگین بود که برای عملیات در نظر گرفته شده بود.
در طرح کودتا ، عملیات هوایی نقش محوری داشت بنابراین هواپیماها باید مسلح به سلاح سنگین و آماده پرواز می شدند.
چگونگی شروع کودتا نوژه
سران کودتا با ارتش بعثی عراق هماهنگ کردند (آن زمان جنگ تحمیلی هنوز آغاز نشده بود اما بین ایران و عراق خصومت وجود داشت) که در روز 19تیر 1359 و در ساعت مقرر وارد تحریم هوایی منطقه شوند و در پی عملیات هوایی عراق ،آزیر قرمز پایگاه که رمز شروع کودتا بود به صدا در آید و پرسنل هواپیماها را مسلح و آماده پرواز کنند،به طور همزمان خلبانان وابسته به کودتا در ظاهر برای حرکت به سمت مرزها و پاسخ به ارتش عراق و در واقع برای حرکت به سوی تهران و بمباران اهداف از پیش تعیین شده پرواز کنند.
اهداف بمباران
با رسیدن هواپیماها به هران قرار بود بیت حضرت امام(ره)،فرودگاه مهرآباد ،دفتر نخست وزیری، ستاد مرکزی سپاه پاسداران،ستاد مرکزی کمیته های انقلاب ،پادگان ولی عصر(عج) ،پادگان امام حسین(ع) و چند نقطه دیگز بمبارن شود.
پس از بمباران هوایی ،هواپیماها با شکستن دیوار صوتی به نیروی زمینی علامت می دادند که مرحله دوم کودتا را آغاز کند.
در این مرحله باید صداوسیما ،فرودگاه مهرآباد، ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران، پادگان حر،پادگان قصر،پادگان جمشیدیه تسخیر شود و در سطح شهر تهران با اعمال خشونت و ارعاب حالت نظامی ایجاد شود طبق برنامه اگر نیروی زمینی موفق نمی شد صدا و سیما را تسخیر کند ،هواپیماها آنجا را بمباران میکردند.
افشای کودتا
3 روز مانده به موعود کودتا یکی از خلبانان که برای همکاری انتخاب شده بود ، در تهران ا سروان حمید نعمتی ملاقات می کند ،حمید نعمتی به او میگوید ماموریت تو بمباران بیت امام (ره) است و ما میتوانیم تا5 میلیون نفر را بکیشم.
خلبان یاد شده در مقابل نوع ماموریت و وسعت کشتار مردم غافلگیر و مردد شد ،اما به دلیل ترس از سران کودتا نمی دانست چه باید کرد.
پس از خروج از خانه حمید نعمتی ،تشویش و نگرانی بر او مسلط شده و میخواست موضوع را با کسی در میان بگذارد.
آن شب در خانه موضوع را با برادر و مادرش در میا میگذارد .وادر که به شدت ناراحت میشود پاسخ میدهد:«تو نه تنها نباید این کار را بکنی ،بلکه باید به انقلابیون خبر دهی و جلوی این کار را بگیری که اگر غیر از این باشد شیزم حلالت نیست.»تحت تاثیر سخن مادر قرار گرفت و از خانه خارج می شود و پس از پرس و جوها حدود اذان صبح منزل حضرت آیت الله امام خامنه ای را یافته و خود را به آنجا می رساند.
مقام معظم رهبری این واقعه را چنین تعریف مبی کنند:شبی حدود اذان صبح دیدم که در منزل ما را به شدت میزنند ،من رفتم دیدم ،گفتند یک ارتشی باشما کار وجب دارد،دیدم یک نفر تکیه داده به دیوار،با حال کسل و آشفته و خسته سرش را فرو برده ،گفتم شما با من کار دارید، بلند شد و گقت: بله.گفتم:چه کار دارید،گفت:کار واجبی دارم و فقط به خودتان می گویم...من به حرفش حساس شدم .احتمال این بود که سو نیتی دارد اما دیدم نمی شود به حرفش گوش نداد .یک جایی گوشه حیاط نشستیم . آثار بی خوابی و خیابانگردی در او پیدا بود.خلاصه آنچه گفت این بود که در پایگاه همدان اجتماعی تشکیل شده و تصمیمی بر کودتایی گرفته و پولهای زیادی به افرادی داده اند.قرار است جماران و چند جای دیگر را بمباران کنیم .پرسیدم :کی قرارا است کودتا انجام شود .گفت: امشب.
عاقبت کودتای نوژه
جالب آنکه شب قبل از کودتا ، نزدیکان امام ایشان را از این توطئه آگاه می کنند،اما امام خمینی(ره) آرام و با خونسردی تبسم کردند و فرمودند:«توی این مردم نمی شود کودتا کرد.»حتی نیروهای اطلاعاتی از امام می خواهند که برای احتیاط اقامتگاه خود را ترک کنند .اما ایشان در پاسخ می فرمایند:«من از اینجا تکان نمیخورم و همین جا هستم هرکدام از افراد می خواهند بروند.»
در آخر 5 نفر از کودتا گران توسط نیروهای جان بر کف امام راحل شناسایی شدند و تیرباران شدند...
وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ
والسلام
اینترنت ملی
فیسبوک سیاه، دام جدید هکرها
شهادت علی اصغر حسین(علیه السلام)
سیر نمایشگاهی حجاب
تجربه ای زیبا با وبگردی در وبلاگستان امام صادق(ع)
شمر امروز
من یک بسیجیم
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1(سری دوم)
سیر نمایشگاهی حجاب در بیانات مقام معظم رهبری
سیر نمایشگاهی بیانات رهبری در رایطه با حجاب
به عمل کار برآید به اشک ریختن نیست
حماسه «نهم دی ماه» در کلام حضرت آیتالله خامنهای
اعجاز قرآن ، قسم به انجیر و زیتون ...
دیدار اعضای مجمع خیرین سلامت کشور با رهبر انقلاب
مجموعه چندرسانهای: «بیخواص»
بازدید دیروز : 13
کل بازدید : 665272
کل یاداشته ها : 462