تحلیلگر سی. ان. ان. در یادداشتی به اسکار امسال پرداخته و مراسم اهدای جوایز را تحلیل کرده است. متن این یادداشت به شرح زیر است:
یکی از جالبترین لحظات اسکار 2013 میلادی در آخرین دقایق آن رقم خورد؛ زمانی که «میشل اوباما» بانوی نخست کاخ سفید، از طریق ویدئو کنفرانس، بهترین فیلم سال 2013 معرفی کرد.
اگر شما نیز مانند ما بیندیشد، از خود خواهید پرسید که اهمیت این مسئله در چیست؟ به ویژه زمانی که نام برنده جایزه بهترین فیلم سال از درون کاخ سفید اعلام میشود. اما وقتی بیشتر به این موضوع فکر میکنید که چرا میشل اوباما، جشن مراسم اسکار را به پایان برد، متوجه میشوید که این مسئله موضوع سیاسی بودن اسکار را بیش از گذشته پررنگ میکند.
سانه های جهان عموما واکنش مثبتی نسبت به نتایج گفتوگوهای ایران و 1+5 در آلماتی قزاقستان در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران داشتند.
* شبکه خبری بی بی سی در مورد بازتاب مذاکرات ایران و 1+5 در آلماتی با مثبت ارزیابی کردن این دور از مذاکرات اعلام کرد: گفت و گوها در مورد برنامه هسته ای ایران در قزاقستان به نتیجه رسیده است.
گفتنی است خبرنگار “بی بی سی” برای نخستین بار از واژه “حق غنی سازی” برای نیازهای هسته ای ایران استفاده کرد.
* گاردین: مذاکرات آلماتی نقطه عطفی در روابط ایران و 5+1 بود/ایران و 5+1 بر سر کاهش برخی تحریم ها در برابر محدودیت غنی سازی مذاکره کردند.?
* روزنامه «المستقبل» لبنان، نیز گفتوگو های ایران و 5+1 را برای از بین بردن رکود در پرونده هستهای ایران مفید ارزیابی کرد.
...
تأملی کوتاه بر مذاکرات آلماتی
«لاپلاس» می گفت؛ «اگر کسی در کویر، پشت به خورشید بدود، همواره سایه خود را پیش روی خویش خواهد داشت و نباید تصور کند که با افزودن به سرعت خود می تواند از سایه خویش جلو زده و پیشی بگیرد. چرا که طبیعت پشت به خورشید دویدن، پیش روی داشتن سایه خویش است و این حالت تنها با تغییر مسیر حرکت، تغییر می یابد و نه با افزودن یا کاستن از سرعت».
دیروز، دور اول و دوم مذاکرات تیم هسته ای کشورمان با گروه 1+5 در آلماتی پایتخت قزاقستان خاتمه یافت و اگرچه دور پایانی مذاکرات به امروز موکول شده است ولی همان گونه که قابل پیش بینی بود و امروزه شواهد و قرائن موجود نیز حکایت از آن دارند، از هم اکنون با جرأت می توان گفت که مذاکرات قزاقستان نیز مانند سایر مذاکرات و نشست های ده سال گذشته، بدون کمترین پیشرفت و نتیجه ای خاتمه می یابد. نه این که، چنته تیم هسته ای کشورمان از اسناد فنی و حقوقی برای اثبات صلح آمیز بودن فعالیت هسته ای ایران خالی باشد و یا اینکه در هوشمندی آنها بتوان کمترین تردیدی داشت، بلکه به این علت که ما و حریف در چالش پیش روی دو هدف جداگانه را دنبال می کنیم.
ده هشدار به مسئولان فرهنگی
یکم: اوضاع فرهنگی - اخلاقی دنیای اسلام از جمله ایران اسلامی، در یک نگاه مکتبی «مطلوب» و حتی «قابل قبول» نیست. روند حرکت و سیاستها و اقدامات کلان دولتها با موازین قرآنی و اندیشه عترت علیهم السلام، فاصله فراوان دارد و با معیارهای عقل و فطرت هماهنگ نیست.
گروهی از فرزندان اسلام، گرفتار «حیرت»، برخی دچار «غفلت»، بسیاری در مسیر «انحراف» و بعضی بسوی درّه «سقوط و هلاکت» راه میسپرند.
گم کردن اهداف، در نظام آموزش ابتدائی و متوسطه، وابستگی شدید آموزش عالی در مواد و متون و روشها و استادان به کشورهای بیگانه و حتی به کفّار حربی، سلطه موازین و قوانین غربی بر نظام آموزشی و اقتصادی کشورهای اسلامی، رواج آشکار رباخواری، رشد روز افزون بیحجابی و بدحجابی، ظهور نمادهای سلطه فرهنگ غربی و کاربرد فراوان تاریخ میلادی بجای تاریخ رسمی هجری شمسی و قمری، گسترش کراوات و کوتاه شدن شلوارها و عقب رفتن روسریها و پوشاندن لباسهای غربی به کودکان و نوجوانان، بوی نفرت انگیز ذلّت اجتماعی و استعمار فرهنگی و غربزدگی را در فضای جوامع اسلامی میپراکند و روند بازگشت از انقلاب اسلامی و مبانی اندیشه امام خمینی رحمه الله را تداعی میکند.
در پیدایش این اوضاع فرهنگی، حوزه و دانشگاه و دانش آموختگان این دو نهاد مهم در برابر خدا و خلق خدا باید پاسخ گو باشند و مدیران سیاسی و مسئولان سیاستگذار فرهنگی و اقتصادی باید، نقطههای اصلی انحراف و علل و عوامل آن را جستجو کنند و به ریشه یابی و درمان برخیزند.
دوم: مرزبانان فرهنگ اسلامی، گاه به دلیل ناآگاهی و گاه به دلیل ناتوانی و گاه خدای نکرده به دلیل خیانت و تنبلی و رفاه زدگی، وظیفه خویش را بخوبی انجام نداده و نمیدهند. مهم ترین موانع انجام وظایف فرهنگی عبارت است از: حضور افراد ناصالح و گاه نیروهای مؤمن ولی ناکارآمد در مسئولیتهای عالی فرهنگی کشور، سلطه ساختار غربی بر نظام اداری، عدم حمایت مسئولان سیاسی و اقتصادی از مدیریتهای فرهنگی اسلامی، تلقی نادرست از مقوله فرهنگ، تضییقات مالی و قوانین دست و پاگیر.
بخشی از این مشکلات به نظام آموزشی، تربیتی حوزهها مربوط میشود و بخشی دستاورد نظام آموزش عمومی و متوسطه و آموزش عالی است و بخش مهمتر آن را دولت مردان و کارگزاران عالی کشورها باید پاسخ گو باشند.
چه فرق میکند که این دوری از فرهنگ زندگی ساز قرآن و عترت، آگاهانه باشد یا ناآگاهانه، مولود التقاط باشد یا تحجّر، به دست راست، پدید آمده باشد یا به دست چپ و یا به کمک هر دو. بالاخره در سایه انقلاب اسلامی و فریادهای ملکوتی امام خمینی رحمه الله، سیاست و اقتصاد و فرهنگ رو به قبله استقلال و آزادی و عدالت اجتماعی ایستاد و حرکت را آغاز کرد. چرا دوباره سیاست و اقتصاد و فرهنگ راه ذلت و وابستگی و اسارت و تبعیض را طی میکند؟ چرا برخی از مرزبانان به خواب خوش فرو رفتهاند و یا دل در گرو دلبران فرنگی دارند؟
سوم: مرزبانی از فرهنگ اسلامی و عقاید و اخلاق و قوانین دینی، وظیفه عالمان دین و حوزههای علوم اسلامی است.
امام صادق علیه السلام فرموده است:
«عُلَماءُ شیعَتِنا مُرابِطُونَ بِالثَّغْرِالَّذی یَلی اِبْلیسُ وَعَفاریتُهُ، یَمْنَعُونَهُمْ عَنِ الْخُرُوجِ عَلی ضُعَفاءِ شیعَتِنا وَعَنْ اَنْ یَتَسَلَّطَ عَلَیْهِمْ اِبْلیسُ وَشیعَتُهُ؛(1)
عالمان شیعه ما، مرزبانان مرزهای مورد هجوم ابلیس و دستیارانش هستند، شیطان و یارانش را از سرکشی بر شیعیان ناتوان ما و سلطه بر آنان باز میدارند.»
عالمان دین، مرزبان فرهنگ اسلامی، اخلاق، قوانین الهی و عدالت اجتماعی هستند، اگر در دنیای اسلام و ایران اسلامی مرزهای فوق مورد هجوم قرار گیرد و عالمان فریاد بر نیاورند، در نزد خدا و خلق مسئولاند.
فراهم آوردن ابزارهای دفاعی و تجهیز امّت به سلاحهای ضروری و ساماندهی مدافعان مرزهای اسلامی، وظیفه متخصصان کشور و دانشگاههای جوامع اسلامی است. اگر استقلال علمی و صنعتی نداریم، و اگر امت از دیدگاه صنعت و اقتصاد و بهداشت و درمان و علوم دفاعی و ابزارهای دفاع مجهّز و مستقل نیست، دانشگاههای بلاد اسلامی باید پاسخ گو باشند. وظیفه دولتها، هدایت و حمایت و نظارت بر تربیت کارشناسان موردنیاز است و کمبودهای این میدان را دولتها باید پاسخ گو باشند.
چهارم: هم اکنون مساجد و مدارس ابتدائی و راهنمایی و نشریات مذهبی که ستون فقرات فرهنگ اسلامی را تشکیل میدهند و باید پایگاههای اصلی نورآفرینی و هدایت امت اسلامی باشند، مورد بیمهری فراوان دست اندرکاران قرار دارند، و یکصدم آنچه برای ورزش و ورزشگاهها هزینه اقتصادی و تبلیغاتی و سیاسی میشود، برای ایجاد، گسترش، هماهنگی، معرّفی، ارتباطات و تقویت مساجد و مدارس دنیای اسلام و برنامههای فرهنگی آن، دلسوزی، برنامه ریزی و سرمایه گذاری نمیشود.
هنوز خانههای خدا همچون کتاب خدا و خود خدا، در فضای مدیریت و برنامه ریزی کشور ما غریب است.
بی توجهی به مساجد و مدارس و پرورش نسل جوان مؤمن و برخورد سطحی با این کانونهای علم و ایمان، استقلال و آزادگی، معنویت و عدالت، اگر آگاهانه باشد، خیانت است و اگر ناآگاهانه انجام گیرد، نشانه «غفلت فرهنگی» است.
مقام معظم رهبری در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی ارتش در باره ی مسئله ی مذاکره با آمریکا فرمودند :
حالا اخیراً آمریکایىها باز مسئلهى مذاکره را پیش کشیدند، تکرار میکنند که آمریکا آماده است با ایران مذاکرهى مستقیم بکند؛ این تازگى ندارد. مسئلهى مذاکره را آمریکایىها در هر مقطعى تکرار کردهاند. حالا امروز نوبهمیدانآمدهها مجدداً تکرار میکنند که مذاکره کنیم و میگویند توپ در زمین ایران است، توپ در زمین شماست، شما هستید که باید پاسخگو باشید، شما هستید که باید بگویید مذاکرهى همراه با فشار و تهدید، چه معنایى دارد؟ مذاکره براى اثبات حُسن نیت است. شما ده تا کار انجام میدهید که حاکى از سوء نیت است، آن وقت به زبان میگویید مذاکره؟! توقع دارید ملت ایران قبول کنند که شما حُسن نیت دارید؟! ما البته درک میکنیم چرا آمریکایىها این روزها باز مجدداً مسئلهى مذاکره را هى تکرار میکنند، هى میگویند پشت سر هم به زبانهاى گوناگون؛ ما میفهمیم علت چیست. به قول خود آمریکایىها، سیاست خاورمیانهاى آنها دچار شکست شده. آمریکا در سیاستهاى خود در این منطقه، دچار شکست است. احتیاج دارند به اینکه یک برگ برندهاى را به قول خودهاشان رو کنند؛ این برگ برنده از نظر آنها عبارت است از اینکه: نظام جمهورى اسلامىِ انقلابىِ مردمى را، بکشانند پاى میز مذاکره؛ به این احتیاج دارند. میخواهند به دنیا اعلام کنند که ما حُسن نیت داریم. نه، ما حُسن نیتى مشاهده نمیکنیم. من چهار سال قبل - در اول این دولت کنونى امریکا - که باز همین حرفها را میزدند، اعلام کردم، گفتم که ما پیشداورى نمیکنیم، قضاوت زودهنگام نمیکنیم؛ ما نگاه میکنیم ببینیم عمل اینها چگونه است، آن وقت قضاوت خواهیم کرد. حالا بعد از چهار سال، قضاوت ملت ایران چه باشد؟ از فتنهى داخلى حمایت کردند، به فتنهگران کمک کردند، در سطح منطقه با ادعاى مبارزه با تروریسم به کشورى مثل افغانستان لشگرکشى کردند، این همه انسان را پامال کردند، نابود کردند؛ با همان تروریستها امروز دارند در سوریه همکارى میکنند، پشتیبانى میکنند؛ همان تروریستها را در هرجایى که توانستند در ایران به کار بگیرند، به کار گرفتند، عوامل آنها، همپیمانهاى آنها، جاسوسان رژیم صهیونیستى، دانشمندان را در جمهورى اسلامى ترور کردند صریح، اینها حاضر نشدند حتى محکوم کنند، حمایت هم کردند؛ این عملکرد آنهاست؛ علیه ملت ایران تحریمهایى را که خودشان میخواستند این تحریمها فلج کننده باشد، به کار گرفتند و این را تصریح کردند و گفتند فلج کننده. چه کسى را میخواستید فلج کنید؟ ملت ایران را میخواستید فلج کنید؟ شما حُسن نیت دارید؟ مذاکره از روى حُسن نیت، با شرایط برابر، میان دو طرفى که نمیخواهند به یکدیگر کلک بزنند، معنا پیدا میکند. مذاکره به صورت یک تاکتیک، مذاکره براى مذاکره، مذاکره براى فروختن ژست ابرقدرتى بیشتر به دنیا، این مذاکره یک حرکت حیلهگرانه است؛ این حرکت واقعى نیست. من دیپلمات نیستم، من انقلابىام، حرف را صریح و صادقانه میگویم. دیپلمات یک کلمهاى را میگوید، معناى دیگرى را اراده میکند. ما صریح و صادقانه حرف خودمان را میزنیم؛ ما قاطع و جازم حرف خودمان را میزنیم. مذاکره آن وقتى معنا پیدا میکند که طرف، حُسن نیت خود را نشان بدهد؛ وقتى طرف، حُسن نیت نشان نمیدهد، خودتان میگویید فشار و مذاکره؛ این دوتا با هم سازگار نیست. شما میخواهید اسلحه را مقابل ملت ایران بگیرید، بگویید: یا مذاکره کن یا شلیک میکنم. براى اینکه ملت ایران را بترسانید، بدانید ملت ایران در مقابل این چیزها مرعوب نخواهد شد.
پایگاه اطلاع رسانی برهان با الهام از منویات ایشان اقدام به طراحی یک اینفوگرافی کرده است .
برای دریافت و مشاهده این اینفو گرافی اینجا کلیک نمائید .
اینترنت ملی
فیسبوک سیاه، دام جدید هکرها
شهادت علی اصغر حسین(علیه السلام)
سیر نمایشگاهی حجاب
تجربه ای زیبا با وبگردی در وبلاگستان امام صادق(ع)
شمر امروز
من یک بسیجیم
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1
سیر نمایشگاهی ما می توانیم-1(سری دوم)
سیر نمایشگاهی حجاب در بیانات مقام معظم رهبری
سیر نمایشگاهی بیانات رهبری در رایطه با حجاب
به عمل کار برآید به اشک ریختن نیست
حماسه «نهم دی ماه» در کلام حضرت آیتالله خامنهای
اعجاز قرآن ، قسم به انجیر و زیتون ...
دیدار اعضای مجمع خیرین سلامت کشور با رهبر انقلاب
مجموعه چندرسانهای: «بیخواص»
بازدید دیروز : 28
کل بازدید : 666531
کل یاداشته ها : 462